Boerengolf

Elk jaar voordat de school weer begint organiseert de school van Teunie een uitje. Gezellig het nieuwe schooljaar beginnen. Het is elk jaar weer een verrassing waar we naar toe gaan. We melden ons om één uur bij de boerderij van Hennie Puttenstein.
We rijden met elkaar naar Dalfsen. We gaan naar de Vecht. We krijgen per groepje een motorbootje en krijgen een fotopuzzeltocht. Je moet een aantal vragen beantwoorden en dan foto’s op volgende zetten. We varen eerst richting de stuw. Het is rustig op het water, maar het motortje maakt veel lawaai. De hele tocht duurt anderhalf uur. Het zijn leuke vragen en er wordt druk overleg gevoerd over de mogelijke antwoorden.

p8202284.jpg p8202281.jpg
p8202301.jpg p8202288.jpg
We leggen de bootjes weer aan de kade en we krijgen de goede antwoorden te horen en de goede volgorde van de foto’s. We hebben toch nog heel wat vragen goed.

p8202315.jpgDan rijden we naar de ijsbaan van Dalfsen. Op deze ijsbaan heeft Erben Wennemars zijn eerste schreden gezet op weg naar de schaatstop. We gaan ‘boerengolfen’. Je maken vier groepen. Je krijgt een bal en een stok met een klompje aan de onderkant. Het is net klootschieten, maar dan boerengolf. Wel stoer hoor. Je slaat de bal zo ver mogelijk weg in de richting van de ‘hole’. De groep waar de bal achteraan ligt, mag dan weer slaan. Het aantal slagen wordt opgeschreven. Zo lopen we door een prachtige omgeving, door de weilanden van Dalfsen.

p8202322.jpg p8202325.JPG
p8202329.jpg p8202334.JPG
Om kwart over zes rijden we dan naar Vilsteren. We gaan lekker barbecuen. Niet met z’n allen aan een grote bak. De barbecue zit verwerkt in de tafel.

p8202337.jpgJe spiest je vlees aan een spies en legt deze dan op het rooster. Ondertussen kletsen we na over het geweldige boerengolf. Echt een simpel idee (waarom zijn wij daar niet opgekomen?), maar wel echt leuk.

Om kwart over tien rijden we naar huis. We halen Karel op bij zijn vriendje. Die hebben ook de barbecue aangestoken. Karel heeft zich dus wel weer vermaakt zonder zijn vader en moeder. Goed teken. Om half twaalf zijn we thuis. Welterusten.