Avondvierdaagse

karel-en-vriendjes.jpgEindelijk is het dan zover. De jongens vragen mij al weken of ik ook mee ga wandelen met de avondvierdaagse. Vanavond is het dan zover. We vertrekken om 6 uur en gaan op weg met een grote groep kinderen. De leider zet er flink de pas in en tot mijn verrassing houden de kinderen het lang vol. We lopen eerst een stukje door Wezep en na een kwartier lopen we al lekker door de weilanden. Dit jaar is er een nieuwe route bedacht en ik vind het heel wat leuker dan vorig jaar. Toen liepen we 10 km door de nieuwbouw en daar word je erg gauw zat van. Nu dus niet. We gaan over het viaduct van de A28 en lopen richting Oldebroek.

karel-coen-onderweg.jpgIk loop een stukje met Coen en Karel mee. Na een paar honderd meter slaan we links af een pad in. Hier ben ik al erg lang niet meer geweest. Karel loopt helemaal voorop, ik loop in het midden van de groep en Coen loopt helemaal achteraan. Uiteindelijk loop ik dus alleen en mijn kinderen sjouwen met eigen vriendjes. Ik klets wat met een leerkracht en sluit mij voor een tijdje aan bij Karel. We lopen op zandwegen lekker in het bos. De temperatuur is goed en de zon schijnt nog volop. Halverwege laat ik mij helemaal naar achteren zakken (sta ongeveer 10 minuten stil) en loop dan een tijd met Coen mee. Het tempo is achterin toch wel erg laag en zo langzaamaan loop ik toch gewoon in het midden. Ik praat nog een tijdje met de leider van het voetbalelftal van Coen.

evenrust1.jpgNa 7 á 8 km stoppen we bij een boerderij om wat te drinken. Dit jaar is er ook aan koffie gedacht en ik moet zeggen dat het goed smaakt. Na 10 minuten vertrekken we weer en gaan we richting IJsselvliedt. We lopen langs een boerderij waar een enorme trampoline in de tuin staat en waar dus nu heel veel kinderen tegelijkertijd op staan te springen. We steken bij IJsselvliedt de Zuiderzeestraatweg over en gaan richting Wezep.

bijnathuis.jpgSommige kinderen krijgen het nu toch wel erg moeilijk, maar gelukkig is het niet ver meer. We komen rond kwart over acht aan op het schoolplein. Ik pak de fiets en ga met de jongens naar huis, waar de koffie al klaar staat. Morgen de 5 km met Floris meelopen. Ben benieuwd.