Aquarium

pb123481.JPGNa bijna tien maanden maken we het hele aquarium eens schoon. Meestal halen we één keer per 4 á 5 weken, twee derde van het water eruit.

De laatste tijd gingen er toch een paar vissen dood en dan is het denk ik ook wel handig dat je dan helemaal schoon water hebt.

Als we met de waterstofzuigen aan het werk willen gaan, blijkt deze het niet meer te doen. Floris haalt bij de Boni even twee batterijen, maar ook dan blijft de waterstofzuiger stil. Dan maar even naar Witteveen in Zwolle.

Eerst al het water eruit en dan het aquarium op het aanrecht gezet. Nu kan al het grint eruit en moet het goed gewassen worden. Er blijft uiteindelijk in het aquarium een vieze drap op de bodem achter. Het schoonmaken is dus echt nodig.

Om half zes is alles weer schoon en dan gaan er weer 6 gieters (10 liter) water in het aquarium. De vissen erin en dan wachten dat alles weer rustig is. De vissen zwemmen onrustig in het rond, maar dat is na tien minuten weer over. Het lijkt wel weer een spiksplinter nieuw aquarium!