Afvoerputje

P4260877Maandag ga ik met mijn zwager een buitenkraan aanleggen. Na 8 jaar wordt het nu eindelijk tijd voor een kraan aan de achterkant van het huis. Niet meer de slang voor het huis aansluiten en dan afrollen naar de achtertuin.

Maar onder zo’n kraan moet natuurlijk ook een afvoerputje. Dus vandaag dat maar eens doen. Ik ga naar de Formido en zoek de juiste spullen uit. Is op zich een heel werkje omdat er allerlei verschillende maten zijn. De regenpijp is 70 rond en het nieuwe putje heeft een 75 rond aansluiting nodig. Dus heb je een T-stuk nodig met aan de ene kant een aansluiting voor 70 rond en aan de ander kant 75 rond. Dat is toch lastig. Ik kies uiteindelijk voor een mof dit ik dan over de kraag kan schuiven.

Eerst de stenen eruit en dan een gleuf van de regelpijp langs het huis naar de plek waar het putje moet komen. Ondanks mijn eerste voorbereiding moet ik toch nog een keer terug naar de Formido. Toch niet alles in de goed maat gekocht. Ik ruil wat zaken om en ga dan weer aan de slag.

P4270879Dan een tegenslag. De afvoerbuis in de grond ligt niet erg diep en dus past het putje niet. De put steekt nu zo’n 10 cm boven de stenen uit en dan is zo’n putje toch niet echt handig.

Ik zaag een stukje van de afvoerbuis af en iets van de afvoerput. Uiteindelijk past het allemaal precies, maar nu wil het niet echt vast blijven zitten. De lijm is toch niet krachtig genoeg blijkbaar om het aan elkaar te plakken. Ik zaag een stukje af van een andere pijpje en zet dat aan de binnen kant van het putje en de afvoerbuis. Dan een berg kit er tussen en er tegenaan en dat werken ik dan netjes af. Nu zit het goed stevig en zal het water ook echt afgevoerd worden door het putje en niet langs het putje.

Ik gooi het zand weer terug. Stamp alles goed aan en straat de stenen er weer in. Het resultaat mag er zijn. Een nieuw afvoerputje. Maandag verder.