Afbreken

Na twee weken op het landje te zijn geweest moet alles weer terug naar Wezep. Als je in het buitenland op vakantie bent, dan blijft de hoeveelheid spullen wel ongeveer gelijk. Nu we in Elburg zitten, rij je heel makkelijk even naar huis. Dus alles wat je thuis hebt, staat uiteindelijk ook op het landje en dat moet dan de laatste dag ook allemaal weer terug naar huis.

Eerst gaat de luifel van de voortent, dan de voortent zelf. De voortent gaat in delen. Eerst alle zijkanten en voorkanten er uit ritsen en de flappen en ramen goed schoonmaken. En wat er dan allemaal wel in de voortent staat.

Dan alles in het karretje. De ladder (handig voor de hoge takken), de grasmachine (handig voor het gras en deed dienst als stofzuiger) en nog een paar ander dingen.

Het is een prachtige dag voor opruimen. Het is een aangename temperatuur (21 graden) en een beetje bewolkt. Beter dit weer dan dan je met 30 graden in de brandende zon alles maar weer in de caravan moet zien te krijgen.

Om half vijf zijn we klaar. We eten nog op het landje en ergens rond half acht rijden we bepakt en bezakt terug naar Wezep. Zelf ga ik op de fiets terug. Lekker even ontspannen van de hele dag. Het is net geen 16 km en onderweg kom ik de familie nog tegen die bij Strijker in Oldebroek nog lekker een ijsje zitten te eten. 40 minuten later ben ik thuis.

Einde vakantie. Het gewone leven begint weer. Floris moet maandag al naar school. Het is niet anders. Volgend jaar weer verder.