Dagje Ommen

De autoVandaag gaan we fietsen bij mijn zwager in Ommen. Hij staat daar op de camping. Teunie heeft de kar al bij mijn broer opgehaald en ik zet de fietsen erop. Valt toch altijd weer tegen om vijf fietsen goed vast te krijgen op een karretje, maar na een klein half uurtje staan ze erop. We gaan over de snelweg naar Ommen. We zijn nog maar vijf minuten weg of ik zie dat de fietsen al losser staan dan ik dacht. Even op de oprit naar Zwolle langs de kant staan en toch nog maar een extra touw om de fietsen. Nu staan ze echt vast.

We zetten de auto bij de Vecht en pakken de fietsen er weer af. Nu fietsen we naar de camping en kunnen dan gewoon doorfietsen. Anders kost het ons per persoon iets van 2 euro. We drinken koffie en vertrekken om 11:00 uur. Ik heb van alles en nog wat in de fietstas. Floris fietst ook mee. Het is voor hem toch een hele tocht, omdat hij nog van die kleine wieltjes heeft!

We fietsen tegen de Lemelerberg op en dan gelukkig van de luie kant. We eten een broodje en de jongense scheuren met de fiets van een heuvel naar beneden. Floris komt ten val, maar hij vindt dat niet erg. Dan de Lemelerberg weer af. Dat gaat een stuk beter dan er tegen op. Het is prachtig fietsen in de bossen van Ommen. Het lijkt soms net of je op een eiland bent. De afwisseling in het landschap is ook erg leuk. De jongens fietsen ver vooruit en na een tijdje lijkt het of we elkaar kwijt zijn. Wij genieten boven op een heuvel van het uitzicht. Het lijkt net of je in een rivierdal kijkt. Dan maar weer verder. De jongens dachten wel waar blijven ze en ze wachten dus maar even op ons bij een waterput voor dieren. Een erg groot wiel om de pomp te bewegen.

De Lemelerberg De waterput
De Steile Oever De Sahara
We fietsen weer verder. We willen naar de Sahara. Een grote zandverstuiving. We komen ook nog langs “de Steile Oever”, een dode zijarm van de Regge. We lopen even over het paadje langs het water, terwijl mijn zwager op de fietsen past. Dan eindelijk na een kleine zwerftocht, we missen de afslag en daardoor fietsen we te ver, vinden we de Sahara. Het zand is erg warm en we zoeken een plekje in de schaduw. Lekker handdoek op de grond en even genieten van de rust. Ik val in slaap en wordt later (gelukkig maar) weer wakker.

We fietsen terug naar de camping, gaan nog even zwemmen in het zwembad en dan op de fiets naar Ommen om patat te eten. Na de patat nog even zwemmen in de Vecht.

Zwemmen in de vecht

Het is nog echt lekker weer en het water is gewoon warm. De jongens duiken erin en zwemmen naar de overkant. Na het zwemmen pak ik de fietsen weer op het karretje en nemen we afscheid van elkaar. Het was weer erg gezellig en het was weer een leuke dag. Zo kun je wel maanden vakantie hebben.