Hooge der Aa, Groningen
Hooge der Aa, Groningen

Groningen. Vrijdag 31 juli 2015. We gaan met de bus naar Zwolle en dan met de trein naar Groningen. We gaan een zwerftocht over de Waddenzee maken en we beginnen in de stad Groningen. De Kaat Mossel is de afgelopen week van Lelystad naar Groningen gevaren en wij varen de Kaat Mossel weer terug.

 

Het is bijna 8 uur als we de Kaat Mossel aan de Hooge Der Aa zien liggen. Toen eb en vloed nog voelbaar was in de stad Groningen werd er met hoog water aan de Hooge Aa gelost en je voelt het al aan, aan de Lage Aa met laag water. Soms zijn zaken heel goed verklaarbaar.

We maken kennis met de andere gasten (2 Duitse mensen en 1 Rotterdamse) en natuurlijk de bemanning (Sjak, Rene en Martin). We zijn dus met z’n achten. Lekker groepje en we moeten dus vol aan de bak bij alle taken.

Floris wil graag een eigen kamer en er is ruimte genoeg, dus dat mag. Op het kussen een welkom chocalade die direct soldaat gemaakt wordt.

Brasem aan de haak
Brasem aan de haak

Floris gaat vissen met Martin en na enige tijd gaat het dobbertje onder water en er blijft een best grote brasem aan te zitten. Er is een klein schepnet beschikbaar, maar de vis past er niet echt in. Het is een heel gedoe om de vis uit het water te krijgen, maar het lukt eindelijk gewoon en dan maak je natuurlijk direct een foto.

Na de koffie gaan Floris en ik even een eindje lopen. Langs de Noorderhaven, naar het park en weer terug naar de boot. We zoeken onze kooi op en gaan lekker slapen. Het begin van een mooie week zeilen.