1 dag voorjaarsvakantie

Vandaag is het dan een vakantiedag. Gezien de drukte in mijn project, was 1 dag niet haalbaar. Vandaag naar CORPUS in Oegstgeest met Teunie, Floris en Cornelis (vriendje van Floris).

We vertrekken rond elf uur richting het westen. Omdat we er een leuk dagje van willen maken gaan we eerst even naar het strand. We gaan naar Katwijk aan Zee. Het is een behoorlijk eind rijden. Na een korte plaspauze bij het brugrestaurant over de A4 rijden we verder richting Katwijk. Er blijkt een wegomlegging te zijn, dus rijden we naar Noordwijk aan Zee, net zo handig en ook strand. Om 14:00 zijn we dan op het strand. Het is grauw weer en er staat een straf windje.

P2193385 P2193388 P2193389

Na een klein half uurtje begint het dan te regenen, dus snel terug naar de auto. Als we bij de auto staan worden we aangesproken door 2 parkeerwachters waar ons bonnetje is. Foutje en bedankt. De man geeft ons  nog een kans snel een kaartje te kopen. Daarmee loopt het nog weer met een sisser af.

We rijden naar het museum Naturalis, het Nationaal Natuurhistorisch Museum in Leiden. Het is een prachtig museum, maar je kunt goed merken dat het vakantie is. Wat een drukte. Echt veel te zien en de jongens kijken hun ogen uit. Veel fossielen, stenen, opgezette dieren en ga zo maar door. Vitrine na vitrine. Veel te zien dus. Ook is er nog een speciale tentoonstelling over de Gnoes, de wilde beesten. Indrukwekkend hoe ze met miljoenen tegelijkertijd aan de kaken van de krodkodillen proberen te ontkomen. De meesten lukt het goed aan de overkant te komen.

P2193400 P2193401 P2193403

Om half vijf verlaten we het museum en rijden we in vijf minuten naar CORPUS. CORPUS is een ‘reis’ door het menselijk lichaam. Je krijgt een koptelefoon op en middels een audiotour word je door het hele lichaam geleid. Echt leuk. De tour duurt 55 minuten. In eerste instantie denk je: zolang?, maar na afloop is de tijd voorbijgevlogen.

aders   CORPUS-1

We rijden weer terug naar ons rustige dorpje op de Veluwe. Eerst nog even eten in het brugrestaurant over de A4 om daarna nog een hele tijd rond Amsterdam in de file te staan. Om 9 uur staat de auto weer voor de deur en hebben we 300 km gereden. De jongens zijn het echt zat en duiken direct het bed in. Wat een drukke vakantie(dag).