P1110875Spakenburg. 4 juni 2011. (Foto’s). Vandaag weer op tijd wakker. Eerst maar eens even douchen. Gisteravond in de tent toch behoorlijk bezweet geraakt en soms hier en daar wat bier over me heen gekregen. Daarna gezellig aan het schippersontbijt. Sonja Bakker was er vandaag ook weer niet bij.

Vandaag varen we met onze eigen bemanning. Nu moeten we het zelf allemaal doen. En dat gaat ons best lukken. We starten weer op dezelfde plek en dit keer weer het probleem met de fok. 2x is scheepsrecht denk ik dan maar. Het lukt ons niet echt om de vaart er in te krijgen. Geen idee waar het aan ligt, maar na een half rondje liggen we al dapper op de laatste plaats. Dat is toch wel een behoorlijke teleurstelling.

We spreken elkaar moed in en dan gaan we er voor. Na het eiland zetten we ook de kluiver erbij en de botter krijgt er weer zin aan. De baan is vandaag iets anders dan gisteren. Nu zit er wel een kruisrak in. De wind trekt ondertussen mooi aan naar ruim windkracht 4. Het gaat nu echt mooi. De botter ligt mooi op zijn kant en op sommige plekken stuift het water echt om ons heen. Het water komt gewoon los.

We merken wel dat vandaag onze eerste wedstrijd is. We moeten weer goed aan elkaar wennen. Maar ondanks dat eindigen we vandaag gewoon op plaats 28. Beter  dus dan gisteren. We finishen en laten dan de zeilen zakken. We gaan nog even met alle botters weer bij elkaar liggen. Nu gaan er meer mensen zwemmen. Het is toch wel lekker zo’n verkoelend bad.

Al met al kijken we terug op drie dagen lekker zeilen. Een mooi begin van het zeilseizoen. De volgende wedstrijd is in Kampen met de Oostwal ergens in juni.