Zeilvakantie in Friesland

P7181655 Vrijdag 18 juli is het dan zover. We gaan een weekje zeilen in Friesland. We hebben een Noordkaper 34 gehuurd in Uitwellingerga. We kunnen tussen 15:00 en 16:00 de boot ophalen. Vrijdagochtend pakken we de auto in en we hebben toch weer veel bij ons. Iedereen heeft één tas met daarin alle kleren voor een week. Daarnaast nog één tas voor de handdoeken, theedoeken en vaatdoeken.

Om drie uur zijn we bij de boot en laden de hele kofferbak uit en leggen alles in de boot. De verhuurster staat er versteld van hoe snel we alles van de auto in de boot hadden geladen. Een record.

Het blok van de grootschoot is kapot en gerepareerd door de Jelle (verhuurder), maar op de één of andere manier is er toch wat lijm tussen het blok en het wiel gekomen. Het wiel zit muurvast. Na enig overleg koopt Jelle toch maar een nieuw blok. Achteraf een goede keuze voor ons.

P7181659 Om vijf uur varen we dan richting de Goingarijpster Poelen waar om zes uur op onze eerste aanlegplaats vinden. We worden geholpen met aanleggen door onze ‘buurman’. Erg handig omdat het voor ons toch nog even wennen is. Het is redelijk bewolkt weer en er staat een behoorlijk windje. Ik denk zo rond 4 á 5. De jongens willen toch even zwemmen. Het water lijkt ons niet al te warm en dat is ook zo. Eigenlijk is het water gewoon koud. We springen er toch allemaal in, behalve Teunie dan. Die kijkt bibberend toe.

‘s Avonds lopen Teunie, Karel en Coen nog het hele gebied rond en komen thuis met natte voeten en kleren. Ik heb ondertussen de ‘tent’ over de  giek gedaan. Wordt het toch een stuk aangenamer van. Om half elf liggen we allemaal te snurken in onze eigen ‘kooi’. Karel ligt als enige lekker in de buitenlucht (onder de dektent).

Picasaweb: Foto’s van de eerste dag