Dag 8: Terug naar huis

P1140548Zaterdag 14 april. Bourlogne sur Mer  – Nederland (Utrecht, Amsterdam, Harlingen). Om tien uur staan we onder de douche. Vandaag rijden we terug naar Nederland. Om 13:00u komt het busje uit Nederland met de volgende groep en wij rijden dan het busje terug naar Harlingen.

We maken de boot schoon. Koelkast, WC, vloeren. Gooien de kussens naar buiten en kloppen het stof er flink uit. We maken het dek schoon. Alle resten van zeeziekte zijn nu echt verwijderd.

Om 14:00u komt dan de volgende instructeur aangelopen. Hij praat even met Fred. Hij geeft mij de sleutels van het busje en wij brengen alles naar het busje. De radar moet ook mee in de bus.

Fred vraagt nog even wie wil rijden. Alef en ik wisselen elkaar af. Ik rij het eerste stuk en Alef gaat ons in Utrecht afzetten.

Om half zeven zijn we dan bij Utrecht Centraal, waar Karel, Richard en ik uitstappen om nog verder te reizen met de trein. Richard naar Nijkerk, ik naar Wezep en Karel naar Enschede. Alef rijdt zichzelf naar Amsterdam en daarna moet Fred nog alleen ruim een uurtje rijden naar Harlingen. We geven elkaar een hand en wensen een ieder alle goeds toe en dan is het toch echt voorbij.

Ik kijk terug op een zeer leerzame en mooie reis over de Noordzee, de kust van Engeland en de oversteek naar Frankrijk. Ik kijk nu al uit naar de volgende zeereis.

En als laatste nog een overzicht van al onze mijlen verdeelt over dag- en nachtzeilen.

IMG_2553