Dag 6: Alderney – Cowes (Isle of Wight)

Donderdag 18 oktober. Alderney – Cowes (76 Nm). (Fotos). De wind is gaan liggen. Er staat nog wel een stevig windje uit het zuidoosten. Erg gunstig voor de overtocht naar Cowes. We vertrekken en hijsen ruim buiten de haven de zeilen. We wilden eerst buiten het bereik van de rotsen zijn.

Langzaam aan verdwijnt het eiland uit ons zicht. Het water is nog steeds erg rommelig. Gelukkig word ik niet meer zeeziek van dit soort geklots. Als ik een beetje misselijk word, dan eet ik gewoon een boterham met pindakaas. Soms is zeeziekte ook niets anders dan honger.

We zien heel erg vaag in de verte de kust van het Isle of Wight opdoemen. We varen op gegist bestek en dan is het toch erg de vraag of je ook goed zit. Hoe nauwkeuriger je het log bijhoudt, hou beter het gegist bestek. We hebben dan ook goede afspraken gemaakt rondom het noteren in het logboek.

We zien de vuurtoren van de Needles. Het weer verandert met de minuut. Er hangt een hele dikke zwarte wolk boven ons. Aan het einde van de wolk schijnt de zon er zo mooi langsheen. We varen voorbij een westkardinaal en die kardinaal ligt een hele tijd behoorlijk binnen ons zicht en dat is maar goed ook. Er valt zoveel water uit de wolk dat we geen hand voor ogen meer zien. We zien alleen de westkardinaal nog. Het duurt een klein half uurtje en dan wordt het weer redelijk mooi weer.

We kunnen nu in ieder geval de Needles zien. We varen nu richting Cowes waar we goed moeten opletten aan bakboord. Aan bakboord ligt een heel ondiep gebied waar we ook stevige rollers zien. Jammer dat het al donker begint te worden. We varen nu tussen het vaste land en het eiland door. Moet er overdag heel mooi uitzien, maar helaas zien wij dus niets.

We zoeken naar de juiste jachthaven in Cowes. Er liggen er een paar op rij. Uiteindelijk krijgen we contact met de havenmeester van Cowes Yacht Haven. We moeten met onze boot aan de portside van de pier met nummer H2. Echt duidelijk is het ons niet, dus we vragen het nog een keer en nog een keer en nog een keer. Dan zien we ons plekje voor de komende nacht. In de zomer is Cowes het middelpunt van alles wat met zeilen te maken heeft. Een zeezeiler moet ook in Cowes geweest zijn. Ik ben er nu. Precies tegenover de uitgang van de Yachthaven is een cafe. Daar gaan we even wat drinken en er is Wifi, zodat we ons facebook weer bij kunnen werken. tegenwoordig een onlosmakelijk deel van het zeezeilersbestaan.

We gaan allemaal nog even lekker douchen en dan de planning voor morgen. We moeten in een keer naar Boulogne en om alles op stroom mee te hebben moeten we vertrekken rond een uur of vijf. Dat wordt morgen slenteren langs alle leuke winkeltjes in Cowes.

We kletsen de avond vol en duiken dan rond een uur of een ons bed weer in. De oordoppen in en het snurken is aanvaardbaar.

———-
Overzicht | Dag 6 Alderney – Cowes | Fotos