Dag 1: De aankomst

P1120228Zaterdag 23 juli 2011. Wezep-Harlingen. (foto’s). Het is precies vijf voor half twee als ik uit de trein stap bij station Harlingen. Ik ben nog maar net buiten en het begint lekker te motregenen. Een goed begin is het halve werk zal ik maar zeggen. Gelukkig is het maar tien minuten lopen, maar nat ben in wel als ik bij het kantoor van de Zeezeilers van Marken aankom. De deur is op slot en ik ga dan maar even wachten bij de buurman op de hoek waar het zonnescherm nog uithangt.

Na een paar minuten komt er iemand op mij af. Dat blijkt de instructeur te zijn. We maken kennis (Hans Bastiaan – Kees Bulthuis) en Kees geeft aan dat we wel even naar de boot rijden met de auto. Ik stap in en 2 minuten later zijn we bij de boot. De vorige groep is nog bezig de boot schoon en fris achter te laten. Ondertussen melden er zich meer cursisten voor de cursus. Dan toch maar weer naar kantoor.

Er zitten 6 mannen aan de grote houten tafel die in het leuke kantoor van de zeezeilers staat. Kees maakt een bakje thee en het voorstellen gaat beginnen. Iedereen heeft zo zijn eigen stappenplan voor het behalen van het CWO1 KJ/ZZ of CWO2ZZ diploma. Na de thee terug naar de boot. We maken een boodschappenlijst en Philip, Robert en Willem doen de boodschappen voor de hele week.

We zitten net lekker op de  “Jan van Gent” als we horen dat de keersluis gesloten is in verband met de noordwesten wind met een kracht van 8 beaufort. De opstuwende werking zou er dan voor zorgen dat heel Harlingen onder water loopt. Dat betekent dus dat we zeker vanavond niet naar buiten kunnen. Kees wordt gebeld en de “Albatros” blijkt buiten de keersluis te liggen. We gaan wisselen. De tassen weer terug in de auto’s en we rijden naar de buitenhaven. Daar merk je wel dat het windkracht 8 is. Vanaf windkracht zeven gaan de zeezeilers niet meer naar buiten. We wachten dus het betere weer af.

De eerste kookploeg gaat de maaltijd klaar maken. Philip maakt van alles en nog wat en iedereen helpt lekker mee. Na een half uur is alles klaar en schuiven we allen aan rond de tafel. We hebben honger na zo’n dagje actief wachten. Na het diner verdelen we de kooien en kletsen nog een tijd tot we gaan slapen.

We brengen de nacht dan ook door in de buitenhaven met een behoorlijke wind in de kont. Morgen zien we weer verder. Het beloofd een leuke week te worden.

Homepage CWO 2 ZZ | Dag1-Harlingen | Dag2-Harlingen-Afsluitdijk-Harlingen | Dag3-Harlingen-Makkum | Dag4-Makkum-DenOever
Dag5-DenOever-Oudeschild | Dag6-Oudeschild-Vlieland_Terschelling | Dag7: Terschelling-Harlingen