Zaterdag: Naar huis

We willen vroeg weg, dus zitten we al om kwart over acht aan het ontbijt. De koffers zijn gepakt en in de auto geladen. We rijden de auto om kwart voor negen naar de receptie. Het meisje bij de receptie scheurt nog even op haar brommertje naar de caravan om te kijken of we alles netjes hebben achtergelaten. Ondertussen nemen wij afscheid van de mensen uit Veenendaal. Het meisje kijkt niet erg blij. Het blijkt dat we de caravan voor hun doen niet netjes hebben achtergelaten. We vragen nog even wat ze bedoelt en ruimen dan de caravan nog iets beter op. Uiteindelijk vertrekken we om kwart over negen.

We moeten nog even langs de supermarkt voor drinken en ik gan nog even tanken. De diesel is hier mooi goedkoop. We rijden om vijf voor tien st. Mere Eglise uit. 5 minuten eerder dan gepland.

We stoppen na twee uur rijden en genieten even van de frisse lucht. Het is een mooie parkeerplaats, maar het stikt er van de vieze zeer kleine vliegjes. We rijden snel weer verder. De kilometers razen aan ons voorbij. We hebben geluk bij de tolpoortjes. Bij één moeten we een kleine 20 minuten wachten. We rijden een andere route dan heen. Zou korter zijn en dat is prettig voor de thuisreis. Als we Belgie binnen rijden wanen we ons al bijna thuis. Uiteindelijk rijden we om half zeven Nederland weer binnen.

We gaan nog even iets eten. De jongens willen graag bij McDonalds, maar wij niet. Toevallig ligt er naast de McDonalds ook een AC-restaurant en daar gaat we uiteindelijk, na veel gepraat, even eten. We zitten gezellig aan een tafeltje voor vijf en Floris geniet van het feit dat de serveerster (niet een ober, want dat is een man) alles komt brengen en dat je niets hoeft op te halen. Hij is ook altijd onder de indruk van hoe de ober de borden draagt. Ook nu weer.

We moeten nog zo’n 160 km (en wat lijkt dat nu weinig) alvorens we thuis zijn. We rijden rustig met een gangetje van 120 km naar Utrecht en van Utrecht naar Wezep. We komen om kwart voor negen aan en hebben dan op 100 meter na precies 850 km gereden. Uiteindelijk zo’n 60 km minder dan op de heenweg. We pakken alles uit en zitten met z’n allen lekker weer op de bank. Zonder problemen en ongelukken weer thuis. Is toch altijd een lekker gevoel!