Windesheim 20 jaar

In het kader van Windesheim 20 jaar (lustrum) is er groots uitgepakt. Er zijn ’s middags diverse workshops. Mijn collega heeft zijn ingeschreven voor “Digitale portretfotografie” en ik ga mee als introducee. Het begint om 14:15. Ik wil met de auto, maar toevallig belt Robert (de adjunct) me op die net aan de boottocht begint en die weet mij te vertellen dat het bere-druk is in Zwolle en dat alles dicht staat. Dus Teunie brengt me even. Ze zet me af in de buurt van de Wehkamp en ik loop even naar het Papenstraattheater waar ik moet zijn.

We krijgen uitleg over wat is een portret en de docente laat wat voorbeelden zien. Daarna zelf aan de slag met de opdracht: “maak een portret van jezelf”. Je werkt in tweetallen, wat wel zo handig is. Tenslotte moet iemand de foto’s van jouw portret maken. Ik ben samen met Bert-Jan, maar zit in het groepje met Annette. Ik wil graag een zeeman zijn en een Texaanse boer met grote hoed en glimbril. Annette maakt verschillende foto’s en er zitten beauties bij. Daarna maak ik van Annette een paar mooie fotos. Ze heeft een bijzondere zwarte jas en een hele mooie bijpassende hoed. We mogen de beste/leukste uitzoeken en die wordt dan afgedrukt op speciaal papier. De rest moet gewist. Erg jammer, maar helaas. Zo gaan die dingen.