Lelystad. 29 mei 2019. Cees brengt mij naar de haven. Ik hoef dan niet met de trein, bus en benenwagen naar de haven te gaan.

Het is vandaag weer zonnig weer. Er staat weinig wind (windkracht 3), maar later op de avond zou het meer worden volgens windfinder. We wachten het gewoon af.

Ik eet mijn brood op en ondertussen tuig ik de boot op. Ik zet de fok en ril hem netjes op. Leg de lijnen voor spinnaker alvast klaar en de boom voor de spinnaker.

Albert heeft gemeld dat hij door de file iets later zal komen. Ondertussen verschijnt Marieke met man en kinderen. Haar man en kinderen willen wel eens zien hoe de boot eruit zien waar mama op zeilt.

Daarna komt Richard. Hij maakt ook kennis met de man en kinderen. 

Veel te laat komt Albert dan aan. we starten de motor en off we go. De haven uit en op weg naar het startschip waar we zien dat we baan 16 varen. (Start – FK-1 – EZ9 – Finish (6,8 Nm NO en ZW)). Een mooie baan voor vanavond.

We starten beter dan de vorige keer, maar zijn toch nog een kleine minuut te laat over de startlijn. Het starten moet echt beter, want daar kunnen we de winst uiteindelijk pakken. We hijsen de Spi(naker) en Richard ‘bedient’ de spi. Het gaat verbluffend goed. Zo nu en dan hebben een vlaag en dan gaan we in eens weer erg goed vooruit. Bij boei FK-1 gaan we nog iets meer voor de wind varen richting de EZ9. Onze concurrent (de Footzy) vaart echt veel te ver vooruit om nog door ons ingehaald te worden. Vlak bij de boei EZ9 halen we de spi naar binnen en loeven we op richting de finish. We lopen goed in op de schepen voor ons, maar op de finish hebben we ze helaas niet in kunnen halen. We finishen in onze klasse als vierde en daarmee zijn we ook als laatste geëindigd op de ranglijst. Vorig jaar deden we het beter. Maar gelukkig is het seizoen nog niet voorbij.

Ik de kantine van de vereniging eten we nootjes en drinken een biertje of spa rood op de goede afloop en kletsen we nog na wat er allemaal weer beter kan de volgende keer.

Tot volgende week