Vrijdag

p7221961.JPGVandaag de laatste dag. De jongens spelen met veel kinderen. Ze vermaken zich prima. Om kwart over één gaan we even naar de supermarkt. Alleen floris is mee. De jongens blijven op de camping en als er wat is, kunnen ze even naar Anton en Mery, mensen uit Veenendaal. Om kwart voor twee zijn we in st. Mere Eglise en de supermarkt is dicht tot half drie. Dan maar even naar de slager. Duurt Teunie een hele tijd om aan de slager uit te leggen dat ze gehakt wil. Uiteindelijk lukt het. Coen wil graag spaghetti eten en zonder vlees vinden we dat echt niet lekker. We gaan terug naar de camping. Er wordt voorgesteld om naar het strand van Utah-beach te rijden, een klein kwartiertje rijden.

p7221955.JPGHet is erg lekker op het strand. Het is eb. Floris bouwt samen met mij een redelijk zandkasteel. Het ontwerp is geheel van Floris en als aannemer doe ik gewoon wat hij zegt. Het water trekt zich terug en aan de horizon verschijnen paaltjes. Er komen steeds meer trekkers op het strand en die doen iets bij die palen. We lopen er maar eens heen. Onderweg steken diverse mensen naar kokkels. Dichterbij gekomen veranderen de paaltjes in oesterbedden en de vissers (of zijn het gewoon boeren) draaien al oesterbedden om.

p7221964.jpgOp lege tafel zitten op veel hoekpunten mosselen. Een man en een vrouw halen de mosselen eraf. Voor het avondeten. Het is ondertussen half zes en we gaan naar huis. We maken spaghetti. Na het eten afwassen en afdrogen. We ruimen de rommel op en pakken één koffer al in. We beginnen naar huis te gaan. Het afscheid is nabij.

Morgen in één keer naar huis (850km). Moet te doen zijn. We zullen zien.