037Harderwijk 27 augustus 2011. (foto’s). Het is al een mooie dag als we rond acht uur wakker worden. Het zonnetje schijnt en het is voor de verandering weer eens droog. De tweede dag in Harderwijk is vrijzeilen. Je krijgt wel een groep aan boord, maar er is geen wedstrijd. Je gaat met de groep gewoon zeilen op het Wolderwijd en vaart dan een eigen parcoursje. Eigenlijk is dat helemaal niet leuk. Het is wel gezellig, maar je mist gewoon de wedstrijdspanning.

We krijgen de Rabobank aan boord en de catering wordt verzorgd door Veluvia. Het ziet er echt goed uit. Er is genoeg te eten en te drinken en we beginnen met een hellingproefje. Wim legt uit wat het idee is, Philip schenkt het drankje in een mooi bekertje met een glaasje en dat toasten we op een goede afloop.

En dan varen we weg. Omdat we gewoon vrij mogen zeilen, varen we eerst een beetje richting Zeewolde. Ondertussen voeren Philip en ik de show van ons leven op. Iedereen geniet en ondanks het feit dat er totaal geen wedstrijdspanning is genieten we met volle teugen. Zo nu en dan dreigt het nog te gaan regenen en dat doet het soms ook een beetje.

Bij terugkomst in de haven van Harderwijk moeten we de admiraal nog de eer brengen. Dit doe je door de fok te hijsen en te laten zakken voor de admiraal, dit keer de burgemeester van Kampen. We zijn echter aan de late kant en als we aankomen vaart de Kamper Kogge al weer achteruit om op zijn plek aan de kade te gaan liggen. Helaas dus geen groet aan de admiraal.

We zoeken weer een plekje tussen alle andere botters en na het succesvol aanleggen krijgen we applaus voor de leuke dag. We wensen iedereen nog een leuke dag toe en nemen afscheid van de groep. We ruimen de boel op.

We nemen nog deel aan het schippersdiner op de “stad Harderwijk”. Er is een koud- en warmbuffet met spekblokjes en bruinen. Een echt schippersmaal.

Volgend jaar  komen we zeker weer. Misschien wordt dan de tweede dag wel met een doel ingevuld. Het zou mooi zijn als het of een wedstrijddag wordt of dat er iets opgehaald moet worden. Er moet iets veranderen aan deze 2e dag. Ik hoorde wel meer botterschippers er over ‘klagen’. We wachten het af.