Dinsdag 27 juli 2010

Wakker: 7:30 | Temperatuur: 23,7 graden | Barometer: 1010 hPa | Luchtvochtigheid: 70% | Bestemming: Sámi (Nísos Kefalínia) | Vertrek: 13:00 uur.
Zeemijlen van deze dag: 16,5 Nm | Totaal van de hele reis: 210 Nm.

Dag11-Lefkas-2010-07-27-007 Vandaag een korte oversteek. We zakken iets verder af naar het zuiden en dan varen we zo de baai van Sa¡mi binnen. We zitten gezellig met elkaar onder een afdakje en Simo houdt weer zijn vertrouwde briefing met opties, rustige baaitje en plekken waar je op valwinden moet letten. We doen rustig aan. Als we naar de boot lopen rent Karel als een gek achter Coen en wil hem het liefst helemaal in elkaar slaan. Wat blijkt. Coen stapje op de rots en daardoor bewoog de dinghy iets te veel en verloor Karel daardoor zijn evenwicht waardoor hij in het water viel. Gelukkig kon Coen nog net de mobiel en headset van Karel redden, maar Karel dacht aan opzet en daarom was hij heel boos op Coen. Karel heeft nu zoveel adrenaline in zijn bloed dat hij helemaal de berg opklimt. De berg is zo’n 761 meter hoog. Het levert ons uiteindelijk prachtige foto’s op.

We zeilen laverend halve wind over de zee. Anders zijn we wel heel snel op de plek van bestemming. We komen om half zes aan in Sa¡mi. Er is weinig plek, dus we draaien rondjes tot er voor ons een plaatsje is. We komen langs een traditioneel vissersbootje te liggen en de visserman is behoorlijk gestrest. Zo’n enorme boot langs zijn boot, dat lijkt hem niets. We verstaan geen woord Grieks, maar lichaamstaal is universeel. We gaan eerst iets verder vooruit liggen aan de boot van Simo en wachten tot de wind wat is gaan liggen. Later op de avond varen we de boot achteruit tot vlak voor de kade. Onze loopplank kan weer uit.

We hebben nu ook weer cash geld nodig. Je kunt nergens pinnen en er zijn ook geen pin-automaten. Als er wel een pin-automaat is, dan is de automaat buiten dienst. Waarschijnlijk van een  bank die echt getroffen is door de crisis. Uiteindelijk vinden we 1 automaat die het doet en die ook in partjes van 200 euro geld geeft.

Het gevoel dat we aan de terugreis gaan beginnen gaat ook een rol spelen. Vanaf morgen begint de terugreis. We eten weer gezellig aan de lange tafels. We keuvelen en lachen. ’s Avonds laat komen we nog een artiest tegen en Floris koopt een leuke ketting en Teunie koopt een heel klein tasje en een leuke ketting.

Terug naar het dag-overzicht | Dag 10 | Dag 11 | Dag 12