We beginnen op donderdag 25 juli. Het zeilen is eigenlijk van zaterdag tot zaterdag, maar er was op zaterdag geen vlucht beschikbaar. Dus gekeken naar een airBnB in Preveza. Preveza is de stad waar we op zaterdag opstappen op de boot.

We vinden in het centrum van Preveza een schitterend appartement. Helemaal nieuw ingericht en alles dus spik en span en netjes. Op de derde etage met een balkonnetje. Heel leuk. Aan een doorgaande weg. Dat dan wel. Aan de overkant van de straat een mini-supermarkt en daarnaast de bakker. Hoe handig kan het zijn.

We gaan naar Schiphol. Er blijkt een probleem met het brandstoftoevoersysteem te zijn, waardoor er al 10.000 passagiers naar huis zijn gestuurd.

Als we aankomen op Schiphol zijn alle borden leeg. Er gaat geen enkel vliegtuig weg. Misschien ons vliegtuig wel. Naar de informatiebalie. Onze vlucht van 6:50 blijkt gewoon te gaan. We hebben dus echt geluk.

We lopen naar de gate en Teunie zoekt een slaapplek. We hebben besloten niet halverwege de nacht te vertrekken naar Schiphol. We zijn er nu rond 24:00 uur op Schiphol waardoor Teunie nog een hele nacht kan slapen. 

We vertrekken gewoon op tijd. We stijgen op en voor we het weten zitten we op een mooie hoogte van 36.000 ft en cruisen we richting Griekenland. We slapen, kijken naar buiten en slapen weer en voor wij het in de gaten hebben horen we de pilot de landing inzetten. Met een lange glijvlucht landen we op het vliegveld van Lefkas (Aktion). 

Buiten is het lekker warm, maar kouder dan in Nederland. We zijn vertrokken met 38 graden op de teller en dan nu in Lefkas rond de 30 graden. Gewoon koud. (haha).

Met de taxi naar Preveza. De chauffeur weet de weg (eigenlijk niet). Gelukkig hebben we onze navigatie op de iPhone waardoor we rond 12:00 bij het appartement zijn. We bellen de . verhuurder op en we zeggen dat we voor de deur staan. Ze komt rond 12:30 en heeft dan een uur nodig om het appartement schoon te maken.

De buurman van het appartement komt lachend op ons af. Hij heeft een bord met een aantal vissen en die gaat hij schoonmaken. Teunie pakt het schetsboek erbij (voor de dagelijkse krabbel) en ze zet onze buurman op het papier.

Na het schoonmaken nodigt de buurman ons uit voor water en meloen bij hem thuis. Hij spreekt geen woord Engels, maar Teunie redt zich. Met gebaren kom je ver.

Om 14:00 mogen we dan naar ons appartement. We krijgen uitleg en dan gaan we op ons balkonnetje zitten uitrusten en genieten van de dag.

’s Avonds naar de haven. Om er te komen gebruiken we Google Maps, maar we lopen de verkeerde kant op. Dan maar gewoon het richtingsgevoel van Teunie gebruiken. Na 20 minuten zien we dan voor het eerst het blauwe water van de haven van Preveza. De kade ligt vol met boten uit alle windstreken. Australië, Amerika, Nederlands en ga zo maar door.

We zoeken een terrasje uit en kijken uit op de boulevard. Je kijkt je ogen uit wat er allemaal te zien is. We genieten van het eten en het lekker buiten zijn.

Om half twaalf lopen we terug naar het appartement. Nu in minder dan 10 minuten. We stappen in bed en vallen als een blok in slaap. Welterusten en tot morgen.