P1010210 Ik ben om zeven uur wakker. De zon schijnt al volop. Ik ga even lekker douchen (met Teunie) en daarna lopen we door de gezellige straatjes van Harlingen. We gaan even wat boodschappen doen bij de Albert Heyn en halen daar ook even lekkere warme bolletjes voor het ontbijt.

De schipper (Bas) heeft zijn vriendin gevraagd, omdat ie niet weet dat wij eigenlijk best zelf wel kunnen zeilen. Om half tien gooien we de touwen los en varen we richting de brug. Na een paar minuten wachten gaat de eerste brug open en daarna moeten we nog een keer door een brug. Er is weinig wind, maar dat mag de pret niet drukken. Floris hijst het grootzeil en daarna de fok.

We varen echt ons gemakje richting Vlieland. Op een bepaald moment horen we via de marifoon dat de jachthaven van Vlieland al vol is. Dan maar richting Terschelling. Is tenslotte ook dichtbij. Maar dan wil Teunie toch erg graag naar Vlieland. Ze is er nog nooit geweest en het is toch leuk als we daar dan naar toe gaan. Dus toch maar naar Vlieland.

We strijken de zeilen en we varen de zeer smalle haveningang in. De havenmeester vaart ons tegemoet en wijst ons een leuke plek aan. We liggen direct aan de kade. Om vier uur precies hebben we de boot netjes langs de kade liggen en hebben we de boot op de walstroom. Lekker handig voor de opladers van de diverse telefoons aan boord.

Ik ga met Teunie naar het dorpje om inkopen te doen. We lopen langs de haven en komen in het gezellige dorpsstraatje. We lopen helemaal naar het einde van het dorp en gaan dan even op de dijk staan. Het is eb en we zien een aantal boten die drooggevallen zijn en waar de eigenaren lekker de boot aan het schoonmaken zijn.

Teunie en Carine maken het eten klaar en zetten lekkere koffie. Na de koffie nog even naar het strandje van Vlieland. We zijn getuige van een oefening van de brandweer en de reddingboot. Echt leuk om te zien.

De jongens gaan rond een uur of tien met Carine nog even naar het dorp. We gaan rond twaalf uur naar bed en gaan morgen naar Terschelling of Schiermonnikoog.