P1010191 De komende week gaat een wens van Teunie in vervulling. Lekker zeilen op de Waddenzee. Ik heb een oude Noordzeeschokker gehuurd, “De wylde Wytse”. Zondagavond om acht uur ’s avonds mogen we er op. We gaan met ons gezin en met Rob en Carine, onze oude buren.

Zondag half zeven vertrekken we richting Harlingen. Het is lekker rustig op de weg. We rijden het mooie weer tegemoet. Om 10 voor acht zijn we in Harlingen. We parkeren de auto voor de boot en pakken alles uit. Daarna alles in 2 etappes over van de ene boot naar de ander boot. Daarna brengen we de auto naar een beveiligde parkeerplek. Erg handig, omdat er volgens de eigenaar flink in auto’s wordt ingebroken.

We maken kennis met de schipper en pakken alles in. Wat een enorm leuk schip. Echt lekker ouderwets. Effe wennen na zo’n luxe dufour 40, maar dit heeft ook wel wat.

Door de grote tafel in het midden lijkt het net of we met z’n allen aan de bar van een cafe zitten. Er zijn voldoende slaapplaatsen en één van de plaatsen gebruiken we als opslagplaats voor alle boodschappen. We slapen met z’n allen in het vooronder. De schipper slaapt achterin de boot. Om half twaalf gaan we naar bed. Onze buren lopen na een tijdje nog luidruchtig over het dek, maar daarna vallen ik dan echt in slaap. De weersverwachtingen zijn goed, dus we gaan voor een leuke week zeilen op de Waddenzee.