Tongerense Heide

Tongerense HeideVandaag een fietsdag (slidehow). Gezellig met z’n tweeën fietsen. We gaan kijken hoe de heide bloeit. We stappen rond 10:15 op de fiets en fietsen dan richting de Dellen. We volgen de bordjes richting Tongeren. Het weer is redelijk, maar er is wel een harde wind.

Om half twaalf zijn we bij de Ossenstal. Het dak van de Ossenstal bestaat uit gras en mos. Een prachtig gezicht. We drinken een lekker bakje Cappucinno en fietsen daarna weer verder richting Tongeren. Om half één zijn we dan op de Tongerense Heide. Ergens op de vierhoutenweg staat een ijscoman en we kopen een lekker ijsje. We hebben geen geld meegenomen en midden in de bos kun je natuurlijk niet pinnen. We hebben nog 2 euro 80 en daar kopen we een ijsje van. De overgebleven 30 cent gaat in een spaarpot voor een hond. Geen idee meer wat voor een hond.

 Tongerense Heide Tongerense Heide

Dan beginnen we aan de terugweg. We volgen de borden van het Fietsroutenetwerk richting Epe. We fietsen van het ene nummer naar het andere nummer. Ik vind het een onlogisch systeem, maar op de site staat dat het ontworpen is voor de mijnen. En daar werkte het uitstekend.

Om kwart over twee zitten we lekker bij de Posthoorn in Epe. We bestellen een speciaal Posthoorn broodje. Overheerlijk is het broodje. Het weer betrekt en we besluiten de korste weg naar huis te fietsen. We fietsen eerst nog een stukje over het oude treinlijntje van Hattem naar Apeldoorn (en terug natuurlijk). We komen uit in het centrum van Heerde. Daar fietsen we dan naar de stationsweg die weer in Wezep uitkomt.

HazelwormBij een parkeerplaats langs de Stationsweg ziet Teunie in eens een slang(etje) op de weg liggen. We denken dat het een Hazelworm was. Nadruk op was, want hij is dood. Er is een stukje van zijn staart af. Waarschijnlijk is er een wielrenner over heen gefietst.

Het laatste stukje naar huis begint het dan toch nog te regenen. Eigenlijk meer motregen. Het was een leuke dag. We hebben zo’n 50 km gefietst in zo’n 3 uur en 20 minuten. Gemiddeld dus net iets meer dan 15 km per uur. Lekker relaxed gefietst. Moeten we vaker doen.

Webalbum: Tongerense Heide