Tegelvloer invoegen

Invoegen bijna klaarVandaag het laatste loodje. De tegels invoegen. Voordat ik kan beginnen met invoegen moeten alle losse kruisjes weg gehaald worden. Bij sommige tegels moeten de overbodige lijmresten nog verwijderd worden. Achteraf gaat het niet om sommige tegels maar om bijna alle tegels. Ik begin om 9 uur en diverse bakjes koffie later, ben ik om twaalf uur klaar met het klusje. Dan even iets eten en twee aspirines opeten. Door al die inspanning toch iets te veel druk op het hoofd. Even op de bank liggen.

Om één uur begin ik dan met invoegen. Het is even wennen. Je moet even de slag te pakken krijgen, maar dan gaat het ook redelijk goed. Na enkele banen, met een spons op een plankje (geen idee hoe zo’n ding echt heet), de voegen even nastrijken. Daardoor ziet het er direct al beter uit. Zo gaat het maar door. Ik voel mijn rug en knieen weer goed. Ik ben wel blij dat ik dit werk niet elke dag hoef te doen.
Eindresultaat invoegen

Om half vijf ben ik dan bijna klaar. Ik moet nog een beetje voegsel aanmaken voor een randje en dan nog even met een spons de grijssluier van de tegels af wassen. Omdat de voeg nog niet helemaal droog is, veeg je toch elke keer weer wat voegsel over de tegel.

Morgen dan maar de tegels echt schoonmaken. Kan alles er weer in en heb ik de werkweek succesvol afgesloten.

Gelukkig zit het werk erop. Ledigheid is des duivels oorkussen. Dit spreekwoord gaat deze week aan mij voorbij. Volgende week maar weer eens ledig zijn!