Systeembeheerder in het zonnetje

BloemetjeJaarlijks worden systeembeheerders op de laatste vrijdag in juli in het zonnetje gezet voor hun ‘onzichtbare’ werk. Systeembeheerders krijgen doorgaans weinig waardering voor hun werk. Zonder hun inzet zouden netwerken, printers en internetverbindingen snel in de soep lopen. Sys Admin Day, oftewel Systeembeheerdersdag, is bedacht om eens waardering uit te spreken voor de systeembeheerder.

Tijdens deze achtste editie besteedt ook de Nederlandse overheid aandacht aan Systeembeheerdersdag. “Systeembeheerders worden vaak ten onrechte meer geassocieerd met ict-problemen dan met de werkzaamheden en studie die zij verrichten om alle ict-systemen binnen de organisatie te onderhouden en optimaal te laten draaien”, legt Arie van Bellen van de overheidscampagne Digibewust uit.

Digibewust is een samenwerkingscampagne tussen het ministerie van Economische Zaken en het bedrijfsleven, bedoeld om gebruikers aan te zetten tot het bewust omgaan met ict. In het kader van deze dag deel een promotieteam van het platform ECP.nl in Amsterdam ‘Sys Admin Dag’-buttons uit. De button moet een blijk van waardering voor systeembeheerders uitstralen.

Ook collega-website Techworld zet systeembeheerders vrijdag in het zonnetje. De afgelopen tijd konden bedrijven hun systeembeheerder op de site nomineren. Drie systeembeheerders worden vandaag getrakteerd op een cadeaubon, beschikbaar gesteld door Misco.

[bron]