Slecht nieuws / Goed nieuws

Vorige week woensdag met de auto naar Nunspeet en op de terugweg deed de thermometer in de auto raar. Direct maar even naar de garage en er bleek nog maar weinig koelvloeistof in het reservoir te zitten en dat is geen goed teken. Direct maar even een afspraak gemaakt voor maandag.

Om 9 uur de auto naar de garage gebracht en om 10 uur werd ik al gebeld. Om het motorblok onder druk te kunnen zetten (om te controleren of er ook lekkage is) moet er een reparatie plaatsvinden van zo’n 1000 euro. En daarna kan er nog zo’n 1000 á 1500 euro bijkomen.

Om nu zo’n 2500 euro uit gegeven voor onze Vectra leek mij geen goed idee. Dus dan toch maar naar een andere auto kijken. Ik heb wel belangstelling voor een Zafira (leuke 7 persoonsauto) en een Astra Station. Krijg nog zo’n 3000 euro voor mijn (kapotte) auto.

auto2.jpg auto1.jpg
Ik ga even met Teunie en de kinderen kijken. Even met z’n allen achterin zitten om te kijken of dat goed zit. Er pleit weinig voor de Zafira. Wel leuk dat je van je 5 persoonsauto een 7 persoonsauto kunt maken, maar hoe vaak komt dat nou voor in ons geval. We rijden eigenlijk nauwelijks met de auto. Uiteindelijk gaan we voor de Opel Astra en we maken even een proefrit. We rijden een eindje over de snelweg en Teunie doet er alvast de boodschappen mee. Moet tenslotte wel een handige boodschappenauto zijn. In onze Vectra zat wel een grote kofferbak, maar een kleine toegang. Altijd al lastige gevonden.

Ik breng de auto om vijf uur terug en laat alles in orde maken. Vrijdag om 10 uur krijgen we de auto. Niet gedacht dat we al direct in 2006 een andere auto zou kopen. Soms gaat het sneller dan je zou willen. Hopelijk de komende vijf jaar niet weer kijken naar andere auto!