Nemo Amsterdam

nemoamsterdam.jpgMet de trein naar Nemo Amsterdam. Omdat het nog vakantie is, zijn er allerlei extra activiteiten. We zitten om 9 uur in de trein en komen om half elf aan op Amsterdam-Centraal. We lopen naar Nemo. In de verte zie je Nemo dan al liggen. We lopen lekker in de zon over een speciale loopbrug. Die brug is aangelegd voor alle verbouwingen. Het is één grote bouwput. We lopen over de brug en voor in Nemo staat een redelijke rij. We staan na tien minuten voor de kassa. Even de jassen ophangen en dan naar binnen.

Karel gaat naar de ‘ballenmachine’ en wij lopen met Coen en Floris langs interessante dingen. We bellen met Karel en die zit nog steeds achter de ballenmachine.

boten.jpgWe besluiten even wat te gaan drinken en lopen naar het zgn dakplein van Nemo. Het is schitterend weer en we genieten van het uitzicht. We drinken even een lekker kopje koffie en gaan weer naar binnen om nog wat proefjes te doen.

Er is een kunstmatige waterval. Je moet een waterrad in stromend water zetten en op een scorebord wordt bijgehouden hoeveel energie dat oplevert.

Er is een deel gewijdt aan electriciteit. Er zijn diverse opstellingen waar energie mee opgewekt wordt.

Er is ook een apparaat waarmee je met behulp van acht schakelaars letters kunt maken. Coen maakt met behulp van die acht schakelaars een letter. Je drukt dan op confirm en op het bord verschijnt de geprogrammeerde letter en op die manier maak je dan uiteindelijk je eigen naam.

digitaal.jpg dakplein.jpg

Om twee uur gaan we nog even naar het dakplein. We eten nog een ijsje, genieten nog van het mooie weer en uitzicht.

We gaan de jassen ophalen en lopen weer langs dezelfde route naar de trein. Uiteindelijk zitten we om half vier in de trein naar huis. Om vijf uur zijn we dan thuis en hebben weer een leuke dag achter de rug.