Naar Cork (Ierland)

Aan het begin van dit jaar hebben we een SAN gekocht van het merk EMC. Na een redelijk lange aanlooptijd was het er toch eindelijk van gekomen. ISIT, onze storage partner, heeft ons daarin voortreffelijk geadviseerd. Na de aanschaf was er altijd nog eens de belofte van ISIT (Sander Dekker) om iets leuks te doen met de projectgroep. Deze belofte wordt dan nu ingelost. Wij gaan met zijn vijven (Ceriel, Willem, Stan, Anton en Hans) naar Cork in Ierland. EMC heeft daar een assemblage fabriek. Mark Uppelschoten van EMC heeft voor ons een programma samengesteld (het nuttige aspect van het reisje) met onderwerpen die door ons zijn aangedragen.

p9022476.jpgWij vliegen met de prive-jet van EMC naar Cork in Ierland. Sander en een collega (Ties) gaan met een lijnvlucht.We vertrekken om 10 uur vanaf Schiphol-Oost. Dat betekent voor mij dat ik er vroeg uit moet. We gaan met de trein van 7:18 naar Schiphol.

Teunie brengt me even met de auto naar het station in Zwolle. Om zeven uur rijdt er nog geen bus. Ik ben vijf over zeven op het perron, stempel mijn kaartje en wacht op de anderen, Anton, Willem en Stan. Ceriel is al in Amsterdam. Na een overstap in Amersfoort, staan we om kwart voor negen op Schiphol. We moeten met de bus is ons gezegd, omdat het ritje naar Schiphol-Oost te kort is. Ondanks dat proberen we toch eerst een taxi. Omdat we met z’n vijven zijn zoeken we een busje uit. We hebben geluk. De taxi-chauffeur weet niet precies waar het is, maar hij rijdt ons er wel heen. We melden ons bij het jetcenter van Schiphol. Op de baan zien we al verschillende jets staan. We zitten bij de top van Nederland. We zitten bij de bestuursvoorzitter van de ABN/AMRO en Dick Scheeringa van de DSB (Dick Scheeringa Bank) tevens voorzitter van AZ. We horen dat we later vliegen, omdat het is druk boven London is. Er komt blijkbaar een hoge militair aan, want er is veel motorpolitie en is zelfs een erewacht van de marechaussee. Dus we vermaken ons tijdens het wachten. Dan mogen we toch eindelijk vertrekken. We worden met het busje naar de jet gebracht. Onze tassen worden ingeladen en we gaan naar binnen. Het is echt een luxe jet. We zitten in echte grote brede luxe lederen stoelen.

p9022485.JPGWe taxien naar de startbaan en dan gaat het gebeuren. De motoren gieren en als de piloot de remmen loslaat, schieten we met een razende vaart over de baan. Echt spectaculair in zo’n jet. Opstijgen vind ik zelf nooit erg prettig, maar na een halve minuut is dat gevoel voorbij. Ik ben toch altijd weer verbaasd hoe snel je op een behoorlijk grote hoogte zit. Het is redelijk onbewolkt weer, dus we kunnen mooi over Amsterdam kijken en de kustlijn van Nederland. De vlucht duurt zo’n anderhalf uur.
We kijken veel naar buiten en maken veel foto’s. Prachtig om de Theems zo te zien met de dome, het reuzenrad en the tower-bridge. Ook in Engeland is het redelijk mooi weer. We vliegen door over de Ierse Zee en zien dan Ierland al liggen.

p9022506.jpg

p9022477.jpg p9022521.jpg
De landing wordt ingezet en het landschap komt steeds dichterbij. Heb een beetje last van mijn oren, maar dat mag de pret niet drukken. Het vliegveld van Cork is niet erg groot. Ook hier weer een bus, die ons wegbrengt. We stappen over in de limo-taxi (een vergrote mercedes). We rijden naar EMC. Het landschap is glooiend. Veel hoogte verschillen. Erg mooi om te zien. Ben nog nooit in Ierland geweest, maar nu ik het zo zie lijkt mij een vakantie in Ierland toch wel erg leuk.

We worden welkom geheten bij EMC en krijgen een lunch aangeboden. Omdat we veel later zijn, wordt het een werklunch.