Klusweek

lekbakwasmachine.jpgEindelijk dan weer een week vakantie. Onaardige van zo’n week is dat er altijd wel weer klusjes liggen te wachten. De lekbak onder de wasmachine en wasdroger is zo’n klusje. Al een jaar geleden (of langer) aangevraagd door de vrouw des huizes, maar nooit tijd voor gevonden. Altijd drukker met de botter, het landje, enz, enz. Excuses genoeg. Deze week was dat anders.

Handig zou zijn geweest twee lekbakken te kopen bij de formido voor 14 euro per stuk. Je plaatst ze onder de wasmachine en klaar is de klus. Maar zo eenvoudig is het niet. Ik wil graag de wasmachine en wasdroger naast elkaar hebben en dat kan niet met een lekbak. Als je er twee koopt dan krijg je een ruimte tussen de wasmachine en de wasdroger en dat wil ik dus niet. En dan moet je zelf maar een bak maken.

Mijn vader wil wel helpen. Eerst naar de Formido een plaat hout kopen. Die op maat laten zagen en thuis de bak in elkaar zetten. Omdat we vakantie hebben beginnen we pas ’s middags en omdat er aan het einde van de dag Olympisch schaatsen is stoppen we ook vroeg. En zo begint een klus op maandag en ben je woensdag klaar. In de bak moeten nog wat tegels gesneden worden en vastgelijmd met speciale kit. Speciaal is het wel, want na tien minuten is het al uitgehard (bovenlaag) en kun je het niet goed meer verwerken.

Uiteindelijk is ie af en kan de volgende fase beginnen. Het tegelen van de vloer zelf. Ook dit is al een aanvraag van lang geleden. Ik heb alles al in huis. Nu de plannen omzetten in actie. We komen eruit! We beginnen eraan.