Kennedy Space Center

We zijn vandaag naar het Kennedy Space Center op weg. Het beroemde plekje van Amerika waar de Apollo raketten werden gelanceerd en waar natuurlijk de spaceshuttle (orbiter) de ruimte in geschoten wordt.

pa172971.jpg pa172981.jpg
Het is prachtig weer en we vertrekken om 9 uur. Dan is het al zo’n 25 graden. Dat beloofd dus nog wat. Het is een uurtje rijden. Het is erg lange rechte weg met aan beide zijden veel palmbomen en veel water. Boven ons zweven de zeearenden en de gieren. Vogels die je in Nederland niet zo snel tegenkomt. Als we aankomen bij het KSC, zien we nog net een alligator in het water liggen. Er zijn hier ontzettend veel alligators.

Het is erg indrukwekkend. We komen in een ruimte waar de oude controlroom van de apollo’s staat opgesteld. Er zijn drie schermen waarop de lancering van de Apollo 11 te zien is. Bij de start, gaat alles trillen en komt er een oorverdovend geluid op mij af. Ongelofelijk hoeveel geweld er bij zo’n lancering los komt.

pa172962.jpg pa172993.jpg
Dan gaan we naar een hal, waar zo’n raket ligt. Wat is zo’n Apollo raket toch erg groot. Je ziet de enorme motoren en de opbouw van de raket. In mijn jeugd spaarde je van die apollo stickets. Hier hangen die stickets als grote plakaten aan het plafond. Jeugdsentiment. Ik ben erg onder de indruk van de omvang en hoogte van de rocket.

We gaan daarna nog naar een film over de maanlanding. Erg interessant en het is 3D. Het is een documentaire en daarom verlies ik al snel van de slaap. Rob maakt me wakker. Ik blijk te snurken. Na 5 minuten is de film afgelopen.