Het B-Diploma

afzwemmen b-diplomaEen tijdje gelden heeft Floris zijn A-diploma gehaald. We hebben hem toen direct door laten gaan voor zijn B-diploma. Het is meestal zo, dat als je het éénmaal te pakken hebt, je in een paar weken je B-diploma erbij hebt.

Vorige week mocht Floris proefzwemmen. Haal je het proefzwemmen dan heb je eigenlijk je B-diploma al binnen. Na het proefzwemmen blijkt dat Floris moet afzwemmen op de dag dat hij ook op schoolreisje is. Even een belletje naar het zwembad en het afzwemmen mag ook wel een dagje later.
Vandaag is het dus zover. Om vier uur staat Floris met zijn kleren aan op de rand van het zwembad. Eerst een minuutje watertrappelen met je kleren aan en dan twee baantjes zwemmen.

afzwemmen b-diploma afzwemmen b-diploma

Daarna door het gat zwemmen en drie banen schoolslag en drie banen op de rug. Het gaat goed tot nu toe. Dan moeten ze allerlei kleine dingetjes doen. 15 tellen drijven op je buik en 15 tellen drijven op je rug. Dit gaat Floris minder goed af. Hij is te onrustig om 15 tellen even niets te doen. De badmeester is niet tevreden en laat het hem nog een keer doen. De andere kinderen doen gewoon nog een keer mee. Dan nog watertrappelen en tijdens het watertrappelen rondjes draaien. Uiteindelijk is het dan zover. De badmeester vraagt, zoals dat gaat in modern onderwijs, hoe ze zelf vinden dat het is gegaan. Alle kinderen zijn tevreden en de badmeester blijkt ook tevreden. Floris heeft zijn B-diploma. Een applaus van alle aanwezigen ouders en opa’s en oma’s en de badmeester haalt dan de diploma’s op.

Op naar het C-diploma. We geven Floris op voor C-zwemmen en ergens in september gaan we dan weer verder.