Fietspuzzeltocht

blikgooien.jpgVanavond is er een fietspuzzeltocht. De school organiseert het en het begint om zes uur. Als we aankomen blijkt dat er om de 15 minuten gestart wordt, waardoor wij pas kwart over zeven mogen vertrekken. Een raar systeem. Moeders met kleine kinderen voorop moeten nog een klein uurtje wachten. Teunie wil gewoon NU vertrekken. Dan komt Stefan. Hij heeft een lekke band. Omdat we toch lang moeten wachten gaan we even naar huis om de band van Stefan te plakken. Als ik de binnenband eruit haal, zitten er twee scheurtjes in de band. Plakken is onmogelijk. Stefan probeert nog even op de fiets van Martijn te komen, maar die is toch te groot. Jammer voor Stefan. Hij is echt teleurgesteld. Stefan gaat verdrietig naar huis.

indeweilanden.jpgWe fietsen vanaf huis nu de route. We moeten allerlei opdrachten uitvoeren. Op de soppenweg moeten we blikgooien. Floris gooit in 2x alle blikken om en Coen drie. We fietsen verder. Na vijf kilometer is er een controlepost. We fietsen op het schelpenpad, maar dit pad is jaren geleden voorzien van een betonlaag. Jammer maar het fietst wel een stuk fijner dan de schelpen en de kans op lekke banden is afgenomen.

begraafplaats.jpgWe scheppen nog wat eendenkroos uit de sloot en zoeken wat wol. In IJsselvliedt ligt van Limburg Stirum op een eigen begraafplaats begraven. De kinderen hebben het nog nooit gezien en het is één van de opdrachten: Wie ligt er begraven op IJsselvliedt?

Bij de boerderij van de juf van Floris drinken we koffie en de kinderen ranja. koeaaien.jpgDe koeien staan op stal en Floris probeert e één te aaien. Dat is toch wel een beetje eng, maar uiteindelijk doet ie het. Floris gaat weer gauw naar buiten, omdat, zoals hij dat zelf zegt, flink meurt.

We steken de zuiderzeestraatweg over en fietsen over het fietspad van het Vinkennest. We fietsen over het viaduct van de A28 en er staat een enorme file. Gelukkig zit ik daar niet in en fiets ik lekker in de zon. Na de laatste controlepost is het nog zo’n 500 meter naar het schoolplein. Wij zijn de een na laatste groep en Coen baalt daar enorm van. Hij wilde graag als eerste eindigen.

Teunie levert alle spullen in bij de organisatie van de fietspuzzeltocht en we drinken nog een bakje koffie. De kinderen spelen nog lekker op het schoolplein. We gaan naar huis. De uitslag van de fietspuzzeltocht zullen we wel nooit te horen krijgen en daar ging het ook niet om.