Fietsen met Floris

IMAG0055Wezep. Zaterdag 14 augustus 2010. Teunie is niet thuis. Teunie is een weekend zeilen met de Zeezeilers van Marken voor het CWO1 Zeezeilen. We hebben de smaak te pakken. Er staat weinig wind en het is zonnig weer. Een leuk fietsweertje. Na enig aandringen wil Floris toch wel een stukje fietsen.

We fietsen eerst naar de Wezepsche Heide, waar we na 6 km het eerste bankje aandoen. Dan gaat het mis. Floris springt op zijn fiets en komt daar met zijn linker been tegen de trappers aan. De trappers zijn voorzien van die lelijke scherpe karteltjes. Floris heeft een behoorlijke kras op zijn been en er komt ook bloed uit. We fietsen verder en spreken af dat bij de stationsweg we nog even kijken of we verder fietsen of toch maar terug naar huis gaan.

Bij de stationsweg is het weer helemaal goed. We fietsen lekker verder richting de Schaapskooi en het pluizenmeertje. Bij het pluizenmeertje gaan we nog even lekker op een bankje zitten en genieten van het zonnige weer en het uitzicht. De heide staat in bloei en dat levert naast een mooie paarse heide ook een lekker zoetige geur op.

We fietsen verder richting Heerde. Bij Heerde naar het Apeldoorns kanaal en dan richting Wapenveld. Bij Wapenveld gaan we verder op het Apeldoorns spoorlijntje van vroeger. Bij Hattem fietsen we het stadje in en gaan midden in de stad een lekker bakje koffie drinken. Floris neemt een lekker koud colaatje.

In de hoofdstraat nog een ijsje en dan naar huis. Het was weer een leuke middag. Lekker fietsen.

IMAG0053 IMAG0056