Fietsen in de duinen

We worden rond acht uur wakker en gaan dan met z’n allen naar het ontbijt. Alles staat weer klaar en we schuiven zo weer aan. Vandaag fietsen in de duinen. Eerst even naar Egmond-Binnen. Daarna de duinen in. We fietsen tegen hellingen op van zo’n 10% en als we eenmaal boven zijn en dat is zonder versnellingen best een prestatie, scheuren we dan ook weer keihard naar beneden. Uiteindelijk komen we aan bij de zee en genieten daar weer van de prachtige uitzichten. In de verte staan windmolens en daarachter nog weer een booreiland. Soms regent het een beetje maar eigenlijk is het de hele dag droog. Als we net het fietspad naar Bergen aan Zee willen oprijden komen we mensen van de jeugdherberg tegen. Het fietspas is maar een klein stukje en daarna fiets je 7 kilometer langs de grote weg. De kinderen zien dat niet zitten en die willen terug naar de jeugdherberg. Dus terug naar de jeugdherberg.

We besluiten met de auto naar het strand te gaan. De jongens willen graag nog met hun bordjes over de golven surfen. Het is wel koud om te gaan zwemmen, maar ze houden vol. Er staan toch veel mensen te kijken dat er twee jongens met dit weer nog gewoon in hun zwembroek in de zee lopen. Daarna aankleden en dan naar een strandtent warm worden. Ondertussen motregent het ook. Als we naar binnen gaan staat het helemaal blauw van de rook en besluiten we met de auto naar Bergen aan Zee te rijden. We rijden over een prachtige weg door prachtige bossen naar Bergen aan Zee. In Bergen aan Zee is het prachtig weer. Zo zie maar weer eens hoe plaatselijk het weer in Nederland is. We gaan hier lekker een kopje choco drinken. We rijden op de terugweg nog even door Bergen. Aan beide zijden van de weg staan enorme villa’s. Echt een deftig dorp. We kijken onze ogen uit. Halverwege staat een nieuw huis in aanbouw met de toepasselijke naam "De Boot". Het dak is inderdaad net een boot op de kop.

We eten om zes uur weer gezellig in de jeugherberg en genieten weer van ons bakje koffie. Ook ik ga dit keer een potje poulen. Ik had kunnen winnen. Morgen revange nemen.