De laatste dag op Ameland

We moeten vandaag onze kamer ontruimen. Gisteren heb ik het meeste al weer ingepakt en we zijn wel tot de conclusie gekomen dat we weer veel te veel hebben meegenomen. Na het ontbijt stoppen we alle koffers in de auto. We gaan even naar Hollum en kopen in een klein winkeltje een paar leuke kaarten voor de familie en kennissen. Floris koopt nog een dolfijnenklokje. Echt een leuk kits dingetje, maar dat mag de pret niet drukken.

P5071174 P5071176 P5071177

De jongens hebben ondertussen wat ‘vrienden’ gekregen en gaan dus met die ‘vrienden’ naar het strand. We moeten de fiets voor 3 uur inleveren bij de jeugdherberg. We overleggen even met de jongens wat handig is en we besluiten de fietsen vast in te leveren voordat we naar het strand gaan. De laatste keer naar het strand gaan we dan gewoon met de auto. Ik scheur met de auto de 10% helling van de duin op en dan zet ik de auto op de parkerplaats bij het strand.

We hebben nog een lekkere middag. Ik weet dat een collega van mij ook op Ameland is en ik stuur hem een sms-je of we nog samen even op het strand willen zitten. Lijkt mij wel gezellig, maar hij blijkt op de boot te zitten om robben te bekijken. De schipper belooft 100% garantie op het zien van robben. En mijn collega ziet ze dan ook. Omdat wij om 6 uur bij de boot moeten zijn spreken we af om gezellig samen te dineren in de ‘Piraat’.

Om vijf voor zes zet ik mijn auto in de rij voor de boot en haal een bewijsje op. De mevrouw achter de balie stempelt mijn kaart of en ik krijg een redelijk groot geel papier met daarop de datum van vertrek ( 7 mei) en ik moet dat achter het raam zetten. Ik begrijp niet wat het nut ervan is, maar gezagsgetrouw als ik ben doe ik dat dan maar.

De boot is te laat. We moeten half zeven afvaren, maar uiteindelijk vertrekken we tien voor zeven. Omdat het erg laag water is komt de boot op sommige plekken gewoon vast te zitten op de bodem van de geul. Het is behoorlijk winderig, maar de zon schijnt nog volop en dat levert de prachtigste vergezichten op. Het water wat nog heel dun op het zand ligt en een enorme schittering te weeg brengt. Een genot om naar te kijken.

P5071201 P5071208 P5071213

Uiteindelijk bereiken we na ruim een uur varen Holwerd. Om acht uur staat de auto op de parkeerplaats. De jongens moeten nog even naar de wc. Daar was alle tijd voor op de boot, maar ja niet aangedacht. In het restaurant drink ik nog een lekker bakje koffie en de rest eet een magnum ijsje.

Dan richting huis. Na ruim een uur rijden zijn we weer in ons eigen dorpje Wezep. Heeft ook wel weer wat. We pakken de auto uit en kijken terug op een paar lekkere dagen uitwaaien op een eiland. Gaan we echt weer vaker doen.