De bouw van het kippenhok

p7282000.JPGVandaag het nachthok opgehaald. Het is redelijk warm weer en erg drukkend, dus het tempo is laag. Ik zet samen met mijn vader het hok in het karretje en rijden naar mijn huis. Het zal er om spannen of het nachthok langs het huis wil, maar met beleid past het net. We stellen het hok waterpas en ik leg de stenen voor en achter. De poten liggen nu lekker opgesloten en kunnen geen kant meer op.

Vanmiddag begonnen met de ren, het buitenverblijf van de kippen. Mijn vader zaagt het hout op maat en ik zet de ren in elkaar. Het is nog een heel gepas en gemeet, maar de ren krijgt steeds meer gestalte. Eerst maar even om half zes warm eten en daarna nog even naar de Formido. Ik heb nog wat hoekjes nodig en nog wat latjes. De latjes die ik wil zijn er en de hoeken die ik nodig heb zijn er gelukkig ook. Een uizondering bij onze Formido. Meestal is het net op en moet er bij besteld worden of er ligt nog één exemplaar en heb je er twee nodig. Maar vandaag dus geluk.

p7292003.JPG p7292004.JPG
Om kwart voor negen de ren naar huis gebracht. De lucht wordt als maar donkerder en het ziet er naar uit dat het flink zal gaan onweren.

Teunie is met de kinderen de 6 kuikens halen. We weten niet of het kippen of hanen zijn, maar onze buurman weet raad. Hij zal wel naar de kuikens kijken. Ik ben benieuwd of ze het een leuk hok vinden?