Dagje varen met de botter

p7292008.jpgVandaag een dagje zeilen. De weersverwachting is niet erg gunstig (80% kans op regen), maar meestal valt het erg mee en het is altijd lekker op het water.

Om 11 uur vertrekken we uit de haven van Elburg richting Harderwijk. Er staat een matig windje (windkracht 4) en we varen op de motor richting de eilandjes bij Nunspeet. Hoe dichter we bijkomen, hoe minder de wind en als we bij de eilandjes zijn, is de wind volledig weg. Dan maar even bij een eilandje aanleggen en even eten. Het haventje is vorig jaar aangelegd en ziet er erg kaal en nieuw uit. We eten gezellig met zijn allen op de kant.

p7292016.jpgNa het eten vertrekken we richting Elburg. De lucht is erg dreigend en de kinderen willen graag nog even zwemmen. Het is erg rustig en we doen gewoon de motor uit en we zwemmen wat rond de boot. Floris doet de bandjes om de armen en wil dan dat ik ook ga zwemmen. Het water lijkt mij niet al te warm. Ik spring er toch in en na een tijdje voelt het water toch wel lekker aan. Er hangen twee stootwillen aan een touw buiten, dus als je niet meer kunt, kun je even aan het touw vastpakken. Na een kwartiertje is iedereen uitgezwommen en varen we verder.

Het begint dan toch te regenen. Ik sta nog in mijn zwembroek (het ultieme regenpak) en ik stuur in de regen verder. De anderen trekken een regenpak aan en komen dan weer gewoon naar buiten.

p7292032.jpg p7292040.jpg
De kinderen willen nog even vuurtje stoken op één van de eilandjes. Op dat eiland staat een achthoekig dak. Wij zitten eerst nog gezellig op de boot als er plotseling uit de bomen een enorme rookwolk komt. Het hele haventje is gehuld in een dikke mist en omdat er nauwelijks wind is blijft het lekker lang hangen. Floris komt nog even melden dat het vuur aan is en ik ga maar eens even kijken. Het vuur is goed aan en de rook blijft hangen onder het dak. De rook krult langs de onderkant van het dak naar buiten. Het lijkt net of het dak rookt.

p7292044.JPGIedereen gaat na het vuurtje stoken nog even zwemmen en daarna varen we terug naar Elburg. We zijn half zes bij de haven. Iedereen wil graag nog wat patat eten. De lucht is erg dreigend, dus op de botter patat eten is geen goed idee. Gerrie Plakke stelt voor bij hen op de deel te eten. Teunie haalt patat en Gerrie haalt vis. Om half zeven zitten we lekker op de deel patat met vis te eten. Buiten regent het echt keihard. Om half acht doeken we de boel op en gaan naar huis. We kijken terug op een leuk dagje botter varen.