Dagje Arnhem

We liggen lekker in ons bed en worden rond half acht wakker. We blijven lekker liggen en gaan om kwart over acht even douchen en aankleden. Om kwart voor negen zitten we in het hotel lekker aan het ontbijt met z’n vieren om daarna rond tien uur uit te boeken. Anton en Karin gaan nog Den Haag in en Teunie en ik gaan richting Arnhem. In Den Haag is het slecht weer, het regent licht en volgens de weerberichten is het in het oosten warm weer. En hoe het kan weet ik niet, maar dit keer hebben ze gelijk bij het KNMI. Het dichter we bij Arnhem komen, hoe mooier het weer.

rijnmozaik.jpg terrasjearnhem.jpg

We zijn kwart voor twaalf in Arnhem. We parkeren de auto op honderd meter van de rijnkade en zoeken een terrasje op voor een lekker kopje koffie. We gaan zitten bij restaurant Rijnmozaik, een Turks restaurant. We drinken er een lekker kopje cappucino en een appelpuntje en genieten van het uitzicht en het weer.

Om 1 uur even richting de stad om daar even wat in het centrum rond te slenteren langs de diverse winkels.

We gaan nog even naar een winkeltje met de naam “vergezichten”. Een tjechische kunstenaar maakt allerlei leuke stoelen, tafels en kandelaars van gietijzer. Het ziet er mooi uit.

Om 2 uur begint het licht te regenen en komen we nog net droog in de auto. We rijden over de A50 naar huis.

Het is 3 uur in de middag en we zijn weer thuis, na ruim 350 kilometer gereden te hebben. We worden begroet door de kinderen en melden ons even bij de buurvrouw waar onze kinderen de nacht hebben doorgebracht. Echt handig als je goede buren hebt.