Dagje Arnhem

Arnhem Rust in de vakantie is een groot goed. Woensdag hoor ik dat we donderdag een dagje naar Arnhem gaan. Moet ik gordijnenrails ophangen in een leuk huisje ergens in Arnhem. Ik rijd er zo naar toe, maar hoe de straat heet, geen idee.

We vertrekken rond een uur of elf en rijden dan om twaalf uur de straat in. Het is er nog erg rustig. Eerst een bakje koffie en dan direct aan het werk. Het eerste gordijnenrailtje gaat gemakkelijk. Er zitten nog plugjes in het plafond, dus dat is een kwestie van railtje omhoog houden, schroeven erin en klaar. Dan hangen we de gordijnen er aan. Staat echt in één keer veel leuker.

Dan even naar de Gamma in Arnhem. Ik weet nu zeker dat het in een dorp leuker wonen is. Alles lekker dicht bij elkaar en niet uren door verschillende verkeerslichten, rotondes, bruggen om er te komen. En Arhem geeft van al die dingen veel. Welke gek heeft dat éénrichtingsverkeersmodel bedacht. Nooit ergens snel naartoe, maar altijd die hele ring rond rijden. Wel goede excuses om te laat te komen  natuurlijk. Bij de Gamma kopen we de rest van de gordijenrails en toebehoren en rijden dan weer terug naar huis.

We eten gezellig een broodje van Appie Heyn en dan komt Teunie op het goede idee om nog even lekker naar de Ikea te gaan in Duiven, het “Nu-we-er-toch-zijn” motto. En gelukkig zijn we niet de enigen die op dat idee gekomen zijn. Of ze het gratis weggeven bij de Ikea. Het is vakantie en dan willen mensen iets te doen hebben. Dus massaal naar de Ikea’s van Nederland. Ik hoor op de radio dat ergens in het westen van het land al een afrit naar een Ikea is afgesloten. Alle parkeerplaatsen waren op en het resultaat was een file van 10 kilometer, ja je leest het goed, 10 kilometer.

Gelukkig viel het hier mee. We staan op de afrit en zien in de verte de Ikea al liggen. Na een half uur zijn we er dan. We zoeken een parkeerplaats en gaan dan naar binnen. Lekker druk schuifelen langs de verschillende kamertjes. Floris komt een grote plushen dolfijn tegen. We zijn op zoek naar een kast, maar na enig meetwerk past ie toch gewoon niet in de auto (moeten we toch een grotere auto).

En weer naar huis. Het is ondertussen donker geworden. We hangen nog iets op en stappen om zes uur in de auto om terug te rijden naar Wezep. Al met al weer een druk dagje niets doen.