Cadzand-Bad

Maandag rijden om 10 uur weg van huis. De caravan is ingepakt en het weer is goed. Ik rij 90 km per uur en daardoor is Zeeland wel een eind weg. Maar ik hoef ik nauwelijks op te letten. Ik haal niemand in en opstoppingen zijn er nauwelijks. Ik moet op één plek is zachter rijden, maar daarmee is alle ellende ook wel benoemd.

Om kwart over twaalf stoppen we even om wat te eten. Ik draai de pootjes uit en onze sleurhut wordt nu kantine. Teunie smeert de broodjes en het voelt als luxe zo eten op een parkeerplaats. Ik zit lekker op mijn eigen stoeltje en de jongens voetballen even op het veldje.

rustplaats Terneuzen
Dan weer op weg. Het gaat allemaal voorspoedig en om twee uur zijn we al door de westerscheldetunnel gereden (6,6 km in een tunnel). We rijden even naar Terneuzen en zitten daar even lekker aan het water. Even uitwaaien na zo’n twee uur rijden.

Om kwart over drie komen we op camping “Hoogduin” aan. We melden ons bij de receptie en er zijn nog twee plekken over. We gaan voor K7. Een leuk klein plekje naast een andere caravan. Alle caravan staan met de rug naar de zee. Grappig gezicht is dat. Meestal staan caravan als een U langs de rand van een veld.

Voortent opzetten Klaar

afwas2 Afwas1

We zetten de voortent op en Karel en Coen zetten hun eigen tentje op. Om kwart voor zes zijn we klaar. We gaan even naar de campingwinkel en kopen even wat om te eten. Na het eten afwassen in het toiletgebouw. De jongens vinden het best leuk. Thuis is afwassen een straf. Hier vinden ze het leuk.

Na de afwas naar het strand en het water is heerlijk warm en zout. De golven zijn redelijk hoog en het blijft leuk om er in te duiken.

Ook nu weer heerlijke dagen. Een paar kleine regenbuitjes en verder veel zon. Veel zon is standaard als je de borden mag geloven. Het strand bij Cadzand is het strand met de meeste zonuren. Cadzand is beroemd om zijn haaietanden. Op het strand kun je als je geluk hebt haaientanden vinden. De eerste dag zoeken we tevergeefs. De tweede dag zien we twee mannen druk in de weer met een enorme zeef. Teunie er even naartoe en even vragen naar de haaientanden. De mannen hebben echt een goede plek en vinden veel tanden. Wij er dus naast zitten met onze eigen zeef en ja hoor, al na de eerste keer zeven vinden we een haaientand. Echt grappig. En dus scheppen we weer zand in de zeef en zo houden we ons zelf een paar uur bezig. Het lijkt verslavend en de meeste gesprekken die je met mensen aangaat, gaan over de haaientanden en de plek waar je die het beste kunt vinden. Ik kan er wel een boek over schrijven waar de beste plek is voor het vinden van haaientanden.

We brengen een bezoekje aan Knokke. Een echte badplaats voor de happy-few. De masaraties, ferraries, range rovers schieten aan ons voorbij en de deftige dames lopen in de even zo deftige straten. In de winkels alleen maar echte dure merken. Niets voor mensen uit Wezep. Het is een decadente stad. Wel leuk voor één keer.

We gaan ook nog naar het Zwin. Een natuurgebied. Het Zwin is een slufter. Echt leuk om daar eens te kijken. Ik drink op een terrasje een bakje koffie en de kinderen en Teunie een lekker kopje warme chocolademelk met slagroom. Ik moet aan de lijn denken. Ik ben op de goede weg.

het Zwin het zwin

Elke middag liggen we lekker op het strand, zwemmen we in de zee en genieten van de golven en graven we naar haaientanden. Karel en Coen hebben zo’n plankje waarmee je als het ware op de golven kunt surfen.

bordjes haaientanden
Elke avond lopen we over het strand en genieten van het mooie weer en de mooie luchten en de grote vrachtschepen die voorbij varen. Het is erg druk. De schepen varen achter elkaar aan en het is een komen en gaan van containerschepen.

zicht op vlissingen Containerschip

luchten luchten

Dan pakken we alles weer in. We breken op donderdagavond de voortent af en het tentje van Coen. We kunnen met z’n vieren in de caravan slapen. De tent is nu droog. Om zeven uur zijn we klaar en gaan we nog even over het strand wandelen. Op deze laatste avond lopen we nog even naar de Zwartepolder, ook een slufter. We genieten nog éénmaal van de prachtige luchten.

’s Nachts komt de regen met bakken uit de hemel, maar ’s ochtends is het weer helder. We ruimen nu ook het tentje van Karel op en om tien uur rijden we de camping richting Wezep. We kijken terug op een mooie zonnige week aan zee. We gaan hier nog een keer naartoe en dan nemen we fietsen mee of we huren ze. Het is echt een prachtig gebied om in te fietsen.