Botterdagen Elburg (1)

Aan het roer Het programma voor Donderdagavond 6 september ziet er als volgt uit:

18.30 uur Vertrek van de vloot uit Elburg naar havenkanaal

19.30 uur Muzikale binnenkomst van de vloot in kiellinie

19.45 uur Afmeren van de vloot met de ‘kop naar de wal’

21.00 uur Schippersbijeenkomst in loods “Het Blinde Peerd” bij havenkanaal

21.30 uur Live muziek in “Het Blinde Peerd”

01.00 uur Sluiting

Elk jaar begint de Botterdagen Elburg met de kiellinie van de 60 deelnemende botters. Ook wij doen daar aan mee. Grappig is dat we elk jaar met dezelfde mensen de kiellinie houden. We zien die mensen dus maar één keer per jaar. Elk jaar worden de kinderen groter. Vandaag valt dat weer extra op. We hebben zo’n 12 kinderen aan boord. En ze zijn goed gemutst.

Op sommige botters worden hele muziekcorpsen geladen en wij hebben 12 kinderen. We varen het havenkanaal uit en we hijsen de fok. Is toch altijd veel beter dan het motorgeluid. Aan het einde van de strekdam keren we en varen we terug. Als we het havenkanaal weer in varen, beginnen de meisjes te zingen. Het is aanstekelijk voor de mensen op de wal. Soms zingen ze mee met “Piet Piraat” en alle andere liedjes.

Het weer is goed. In de polder hangt wel een dreigende band met bewolking, maar we houden het droog. Er is een mooie Noordwesten wind, windkracht 3/4. Net mooi genoeg voor zo’n grote groep mensen op een botter.

Nadat iedereen weer vertrokken is gaan wij lekker even een bakje cappucino drinken in de stad. Om elf uur gaan we naar de botter en kruipen onder de wol. Morgen de wedstrijd dus we moeten goed uitgerust zijn.