24 jaar Tina Turner

P5023792 Vandaag 24 jaar getrouwd. Wat een leuke tijd en wat is het snel gegaan. Voor je het weet ben je oud en zit je van je oude dag te genieten. Maar nu nog even niet.

Vanavond gaan we naar het concert van Tina Turner in het Gelredome. Het concert begint om half acht. We hebben een VIP-arrangement en beginnen het concert met een diner. Gezellig in de lounge van het Gelredome. We moeten ons melden bij de hoofdingang en dan naar de hospitality-balie. Daar krijgen we ons bandje en de tickets voor het concert.

Na het diner begint het dan om half acht. Het voetbalveld is omgetoverd in een schitterende music hall. Wij zitten ergens gewoon op de tribune en op de plek van het veld (voor de gelegenheid uit het stadion gereden), staan ook nog eens een paar duizend mensen. Het is druk naar mijn beleving.

En dan barst het geweld los. Op het podium verschijnt Tina Turner. Het geluid dendert door de ruimte. Mijn hele lichaam trilt van de geluidsgolven. Ik denk nog wel dat je niet een pacemaker moet hebben. Wordt zeker onregeld. Het is een wervelende show van beeld en geluid. Het blijft een rare gewaarwording dat een vrouw van 69 jaar zo uit haar dak gaat. Petje af. We zitten niet erg dichtbij, dus ik ben blij dat ik mijn bril heb meegenomen. Ik ben natuurlijk geen muziekresesent, maar hier en daar merk je toch ook wel dat ze 69 is. Maar haar backing vocals ondersteunen haar geweldig. Eén van de zangeressen zingt ook een paar keer solo en wat een stem heeft die vrouw.

Ergens rond half negen is het dan pauze. Kan me zo voorstellen dat Tina die ook wel nodig heeft. Na een drankje gaan we weer verder om 9 uur. Ze begint op de kruk. Lijkt me voor zo’n bewegelijk type als Tina Turner een hele opgaaf om zo rustig op een stoel te zitten. Na een tijdje gaan de krukken aan de kant en barst het spektakel weer gewoon los. Uiteindelijk staat iedereen in de rijen te swingen en driftig mee te zingen met de toch wel bekende liedjes. Dan is het toch wel jammer dat je niet gewoon beneden op het ‘veld’ staat. Kun je helemaal uit je dak gaan.

Om kwart over tien is het dan afgelopen. De hele band wordt aan ons voorgesteld en dan zie je pas hoe geregisseerd het eigenlijk allemaal is. Eigenlijk is dit gewoon een super voorbeeld van een voorbeeldig project. Precies op tijd beginnen en precies op het afgesproken tijdstip klaar. Aan het einde verschijnt zelfs op het videoscherm gewoon de aftiteling. Alsof je dus gewoon life naar een film hebt gekeken. We krijgen nog een een spetterende toegift. Uit het podium verschijnt een loopbrug waarmee Tina over het publiek zweeft.

We krijgen als VIP’s (ja ja) nog een herinnering aan dit evenement, een leuke tas en een boek met spetterende foto’s van de show. Ik hoor dat er zo’n 22000 mensen aanwezig zijn. Precies het aantal mensen waarvoor we ShareNet hebben aangezet. Nu zie je eens hoeveel dat er dan eigenlijk zijn.

P5023769 P5023772
P5023775 P5023777 
P5023789 P5023790

P5023791

TinaTurnerKaarten